Historia

1995 startades Biltjänst i Höör AB av Tommy Ragntoft, Torbjörn Johansson och Göran Nilsson.
De arbetade innan dess på Bilcentrum i Höör som var en Volkswagen/Audi/Scania-verkstad. 
När Bilcentrum lades ner i Höör så tog de beslutet att starta upp Biltjänst i Höör AB. Vägverkets gamla lokaler visade sig vara lediga så de tog tillfället i akt och satsade.
Efter mycket slit och många dragna muttrar kom åldern i kapp Tommy och Torbjörn. 2015 gick de i pension och Markus Dunemark och Rickard Arthursson tog över efter demMarkus är son till Göran och har tidigare arbetat med bussar och lastbilar. Rickard är kusin till Markus och har tidigare mestadels arbetat med personbilar.
2021 var det Görans tur att gå i pension, då valde Andreas Hurtig att ta över efter honom. Andreas och Markus gick fordonsutbildningen tillsammans, Andreas har tidigare mestadels arbetat med personbilar.

Tidningsurklipp från 1995

Startade eget för att få jobb

HÖÖR

När det gamla jobbet flyttade till Hörby bestämde sig tre av de anställda för att sluta. Nu ha de istället startat eget företag. I måndags invigde Tommy Ragntoft, Torbjörn Johansson och Göran Nilsson Biltjänst i Höör AB.

-Vi har arbetat på Bilcentrum alla tre i många år. Helt plötsligt kom VD:n en dag och sade att nu stänger vi till semestern och flyttar till Hörby, berättar Tommy Ragntoft. Varken han eller de två arbetskompisarna ville flytta till Hörby så de sade upp sig utan att ha en aning om vad de skulle göra istället.

STÅTT TOM

-Eftersom vår gamla verkstad stod för skötseln av kommunens skolbussar ringde jag Göra Axberg på kommunen och sade åt dem att komma hit och serva bussarna innan verkstaden flyttade. Han pratade i sin tur med Per-Olof Ågren och de föreslog då att vi skulle hyra Vägverkets gamla lokal på Industriområde Syd och fortsätta serva skolbussarna förklarar Tommy. De tre arbetskamraterna åkte tillsammans för att titta på verkstaden som då stått tom sedan ett år.

MYCKET PAPPER

-Då bestämde vi oss för att bli egna företagare. Hela semestern har vi hållt på och ställa i ordning här, för vi ville komma igång så fort som möjligt innan våra kunder letat upp en annan verkstad säger Tommy.

FINNS KUNDER

Alla tre är övertygande om att det finns ett kundunderlag för deras verkstad. -Jag tror att många gärna slipper köra till Hörby för att reparera sin bil. -Vi kan göra i stort sett alla reparationer här, från cyklar till traktorer och bilar. Nu i början har vi startat lite nätt För vi har inte fått alla verktygen ännu. Det svåraste och jobbigaste hittills har varit all pappersexercis. På det gamla jobbet skötte Tommy Ragntoft lager och kundtjänst medan Torbjörn och Göran mekade, så de tre kompletterar varandra väl.

BLIR INTE RIKA

-Framför allt gör vi detta för att slippa vara arbetslösa. Vi räknar inte med att bli rika, tvärtom är det mycket pengar som ska till nu i början, men vi är rätt så jordnära alla tre. Vi är inga lyxkillar precis, säger Tommy och skrattar. -Men det blir inte lätt nu när man inte har någon chef att skylla på, säger kollegan Torbjörn och skrattar.

Pernilla Nilsson

Skapa din hemsida gratis!